De Shelter Dronten zet zich, samen met een zustergemeente in Roemenië, in voor een is opvanghuis voor weduwen en wezen in Vicea (NW van Roemenie). Het is best een flink project wat niet altijd even gemakkelijk was om te realiseren. Ondertussen is de bouw zover afgerond, dat het bewoonbaar. Van binnen is het helemaal klaar met een keuken, huiskamer en vier ruime slaapkamers.

Het huis heeft stromend water, wat in Roemenie nog niet zo vanzelfsprekend is. De centrale verwarming werkt op hout, wat eerst gezaagd moet worden.

De volgende stap is het afwerken van de buiten kant en het erf in orde maken.

Om dit allemaal te kunnen bekostigen collecteren we een keer per jaar binnen Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen.

Heel belangrijk is dat de mensen, die in het huis opgevangen worden ook begeleid worden. Een Roemeens echtpaar zal deze begeleiding op zich gaan nemen. Dit is een erg belangrijke ontwikkeling, zodat we nu binnenkort daadwerkelijk o.a. kinderen kunnen gaan opvangen.

Als Shelter gemeente hadden we de afgelopen jaren de zorg op ons genomen voor een Roemeens gezin (Florica en haar kinderen). Ondertussen hebben ze nu een goed geïsoleerd eigen stenen huis, naast hun oorspronkelijk lemen huisje, dat onbewoonbaar is. Dit is gebouwd door onze zustergemeente en betaald vanuit Nederland.

Voor het afbouwen en het ondersteunen van de bewoners van het opvanghuis is nog veel geld nodig. Dit kunnen we natuurlijk niet realiseren zonder uw hulp. Daarom vragen we u deze collecte te ondersteunen.